Sportkamp 2021 : 29/10 tot 31/10 in Tongerlo

 

Een klein en kort overzicht :

“ Na 1 jaar geen sportkamp, was het dit keer dubbel zo plezant! 

Vrijdag kwamen we aan en meteen werd het duidelijk waarom we allemaal een knuffel mee moesten brengen. Het kampspel ‘De Knuffelmoord’ zette meteen al de toon. Niemand zijn knuffel was vanaf toen nog veilig!

 Na een eerste stevige training zijn we vertrokken voor een lange nachtelijke tocht. Het thema van het kamp was ‘Olympische Spelen’ en rond dit thema waren enkele voorwerpen verstopt. Van een fietsband tot de brug met ongelijke leggers en een
hockeybal. Deze wandeling ging natuurlijk niet zonder gewonden? We moesten het bos in lopen door de stekels van struiken alsook bomen sleuren alsof ons leven er van af hing. Die avond hebben we gezellig met z’n allen afgesloten en zijn hierna lekker in ons slaapzakje gekropen.

 De volgende ochtend werden we werden we gewekt door Kevin en was het al meteen duidelijk aan de ontbijttafel dat de trainers en de oudsten straffe koffie nodig hadden om wakker te worden. Wat laat gaan slapen misschien?! ’s Ochtends werd ook meteen duidelijk dat het menis was… De eerste knuffelmoordenaar had al toegeslagen! Van elektrocutie tot verdrinking, van onthoofding tot de kruisiging van de paashaas. Onze knuffels moesten steeds beter en beter beschermd worden om nog de knuffelmoordenaars te kunnen ontsnappen.

 

 

 

 

Omdat het op een badmintonveld niet altijd even makkelijk verloopt, hebben we tijdens de trainingen reddingsslagen geleerd. Eerst met ballonnen, dan met shuttles en uiteindelijk hebben we ook dat weer onder de knie gekregen.

Buiten het badmintonveld hebben we ons ook volledig in de zevenkamp gesmeten. Vier teams gingen de strijd aan met elkaar in “De zevenkamp van de Looise BC”!

  • De 100m horden werd een obstakelparcours door slijk en regen.
  • Het hoogspringen werd een spel van teamwork waarbij de kleinsten het hoogste geraakten. 
  • Kogelstoten werd een delicate onderneming met een paar rouwe omeletjes tot gevolg.
  • Tijdens de 200m moesten we gezamenlijk in de voetsporen van de trainers treden

  • en verspringen met al onze benen aan elkaar ging duidelijk ook niet zo vlot.
  • De racketten vlogen als een speer tijdens het racketwerpen
  • en de 800m estafette was ook volledig anders dan verwacht.


 

 

 

 

 

Na nog eens een stevige badmintontraining van Marco konden we onze buikjes vol eten met een BBQ, waarbij Marthe het enige paarse, rauwe kippenbilletje wist te bemachtigen.

Douchen en dan allemaal onze onsie aan om te starten met de quiz. Koeien, giraffen, panda’s, een toekan, vosjes en vele andere dieren werden vertegenwoordigd tijdens de muziekquiz. Hierbij wist Katleen, onze nieuwe Voice van Vlaanderen, vanop afstand de show te stelen. Na de quiz kregen we onze langverwachte Sportkamp t-shirt! Met dit cadeautje konden we dan lekker ons bedje in kruipen voor onze derde dag goed te kunnen starten. 

Met kleine slaapoogjes gingen we ’s ochtends naar het ontbijt. Onze buikjes werden gevuld met boterhammekes met choco en speculoospasta. Perfect om de volgende training met veel energie te kunnen starten.

Hier namen Bosnië-Herzegovina, Kazagstan, Turkmenistan en het nog reeds onbekende Lollypopland het tegen elkaar op in de landencompetitie. De shuttle omhoog houden met 1 racket in je groep was een van de opdrachten. Een van de teams mocht door een reeds verdiende joker de trainers inzetten bij deze opdracht, maar jammer genoeg waren de trainers hier zelf niet zo heel erg goed in! Na vele competitieve badmintonspelletjes tussen de 4 landen werden de oogjes heel erg klein en werd het tijd dat onze liefste mama’s en papa’s hier gingen zijn    

 

 Merci allemaal voor het leuke sportkamp!”

Groetekes

Wenche